Spanje ontzegt nationaliteit voor spionage voor Marokko

Tags : Marokko, Spanje, spionage, DGED, CNI, nationaliteit, spionage,

Ze ontzeggen nationaliteit aan een Marokkaan in Sevilla voor spionage voor Marokko « 

Het CNI zinspeelt op de activiteiten van de klager als lokaal agent van de Marokkaanse inlichtingendiensten,  » aldus het vonnis.

De Nationale Rechtbank heeft « volgens de wet » het besluit van het Ministerie van Justitie om de Spaanse nationaliteit te ontzeggen aan een werknemer van het Marokkaanse consulaat in Sevilla en woonachtig in die stad, verklaard volgens een rapport van het Nationaal Inlichtingencentrum (CNI) dat zijn « nauwe samenwerking met het hoofdkwartier van de Marokkaanse inlichtingendiensten gestationeerd in Spanje » bevestigt.

In een uitspraak van 14 september, verzameld door Europa Press, behandelt de Geschillenkamer van de Nationale Rechtbank een beroep van een man van Marokkaanse afkomst tegen een resolutie van het Ministerie van Justitie uit 2019, waarbij hem de Spaanse nationaliteit werd ontzegd om « redenen van openbare orde of nationaal belang ».

Volgens het Ministerie van Justitie, heeft deze man « niet het goede burgerlijke gedrag dat artikel 22.4 van het Burgerlijk Wetboek vereist , aangezien volgens het verplichte verslag in het dossier, de belanghebbende deze eis niet accrediteert om redenen van openbare orde of nationaal belang », weegt « het bewijs van zijn nauwe samenwerking, sinds zijn aankomst in 2016 op het Marokkaanse consulaat in Madrid als lokale agent , met het huidige hoofd van de Marokkaanse inlichtingendiensten in Spanje ».

Spaanse kinderen,  » goed gedrag  » en  » aangepast  » aan Spanje

Geconfronteerd met dit, de bovengenoemde man gehandhaafd in zijn contentieuze beroep tegen genoemde weigering resolutie, dat hij is getrouwd met een Marokkaanse burger genationaliseerd als Spaans en heeft twee kinderen, « beide met de Spaanse nationaliteit »; dat hij « werkte sinds 2010 als tolk voor het consulaat-generaal van Marokko in Sevilla »; dat het Openbaar Ministerie « zich niet verzet tegen de toekenning van de Spaanse nationaliteit »; dat de burgerlijke stand van Sevilla bevestigt dat deze persoon « de Spaanse taal kent, een goed gedrag heeft, zich heeft aangepast aan de Spaanse levensstijl en het Spaanse leven, en over middelen van bestaan beschikt »; naast het feit dat de Nationale Politie rapporten heeft uitgebracht volgens welke « er geen enkel dossier » van de politie over deze man bestaat.

Dus, in zijn beroep beweerde hij de « unanimiteit » van stemmen ten gunste van zijn « goed burgerlijk gedrag », met uitzondering van een rapport van het Nationaal Inlichtingencentrum (CNI), dat naar zijn mening geen details geeft over een « samenwerking » met de Marokkaanse inlichtingendienst en « geen enkele chronologische, ruimtelijke of geografische afbakening aangeeft die de verdediging mogelijk maakt ». « De onnauwkeurigheid van het rapport verhindert vervolging om het effect van de activiteit op de nationale veiligheid te beoordelen, » beweerde hij, en eiste de nietigverklaring van de resolutie die de Spaanse nationaliteit ontkent en de toekenning ervan.

 » Nauwe banden met hun land van herkomst ».

De nationale rechter geeft echter aan dat « de inhoud van het CNI-rapport expressief genoeg is. De CNI zinspeelt daarin op de activiteiten van de klager als plaatselijk agent van de Marokkaanse inlichtingendienst. « Deze omstandigheid, samen met het feit dat de klager diensten heeft verricht op het Marokkaanse consulaat te Sevilla, als tolk of als ambtenaar, bewijst de nauwe banden van de betrokkene met zijn land van herkomst en bevestigt hetgeen door de CNI is vermeld.  » betoogt de verwijzende rechter.

 » Uit het CNI-verslag, samen met de rest van het dossier en de door de administratie (…) aangevoerde redenen blijkt duidelijk wat de activiteit van de belanghebbende is die het mogelijk maakt de relevantie van de toegang tot het verzoek om nationaliteit te betwijfelen, om redenen van openbare orde en nationale veiligheid, een omstandigheid die duidelijk wordt wanneer de vermelde feiten worden vermeld: dat de eiser zijn werkzaamheden verricht op het Marokkaanse consulaat in Sevilla en dat het CNI een nauwe samenwerking met het hoofdkwartier van de in Spanje gestationeerde Marokkaanse inlichtingendiensten verifieert. dergelijke voorwaarden is het duidelijk dat de weigering beslissing was volledig gerechtvaardigd « , vestigt de nationale rechter, die dus het omstreden beroep van de bovengenoemde verwerpt en verklaart « volgens de wet » het besluit tot weigering van uw verzoek voor de toekenning van de Spaanse nationaliteit.

Bron

#Marokko #Nationaliteit #

Be the first to comment on "Spanje ontzegt nationaliteit voor spionage voor Marokko"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*