Macron negeert de koning van Marokko in Gabon

Tags: Marokko, Frankrijk, Emmanuel Macron, Gabon, Pegasus, Qatargate, spionage, corruptie,

Vertrouwelijk: Macron vernedert Mohamed VI dubbel

Volgens algemeen goed geïnformeerde diplomatieke bronnen zou de Afrikaanse tournee van de Franse president de gelegenheid zijn geweest voor deze laatste om de ultieme klap in het gezicht te geven aan de Marokkaanse vorst, Mohamed VI, om deze laatste terug te zetten op de kleine plaats die nooit had mogen stoppen. de zijne te zijn. We vernemen dat Macron tijdens zijn bezoek aan Gabon, waar Mohamed VI al enkele dagen verblijft, ogenschijnlijk heeft geweigerd de Marokkaanse koning een audiëntie te verlenen. Deze weigering vertaalt zich in een rechtstreekse veroordeling van het officiële Frankrijk ten aanzien van het maffiagedrag van de Makhzen.

Het is aan Parijs om dit Marokko-gate schandaal, waarbij bijna honderd corrupte parlementsleden gebruik maken van luxe verblijven, krachtig aan de kaak te stellen,


Het bewijs hiervan is dat het een goede kwart eeuw en het uitbreken van Marokko-gate duurde voordat het EP eindelijk besloot Rabat te veroordelen voor zijn schendingen van de mensenrechten en de persvrijheid. Geen woord daarentegen over de bezetting van de Westelijke Sahara en de plundering van zijn immense natuurlijke rijkdommen.

Abderrahim Atmoun, die de post van Marokkaanse ambassadeur in Polen bekleedt, is door de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy al onderscheiden met het Legioen van Eer. Hij slaagde er bovendien in, en dankzij zijn lobbywerk in alle richtingen, om zijn zoon nakomelingen bij de zeshoekige media « France 24 » te plaatsen, zo konden we ook exclusief vernemen. Deze « kostbare investering » doet ook denken aan dat andere schandaal van « Team-Gorges » en de affaire van de Marokkaanse « journalist » Rachid M’Barki, die werd ontslagen vanwege zijn draaibare reportages die hij « clandestien » uitzond op de TV-zender Bolloré op oneven uren van de nacht.

Vóór het uitbreken van deze reeks schandalen had Macron ook uitstekende redenen om Mohamed VI kwalijk te nemen. En met reden: de zaak van de Pegasus-spionagesoftware had uitgewezen dat zelfs de telefoon van de Franse president was besmet. Zozeer zelfs dat Macron niet één keer de moeite had genomen om Mohamed VI op audiëntie te ontvangen tijdens zijn zes maanden durend verblijf in Parijs.


Paradoxaal genoeg, als de Marokkaanse koning net dubbel vernederd is door Macron, is het Pedro Sanchez, president van de Spaanse regering, die het voor zijn rekening nam tijdens zijn recente reis naar Rabat, toen Mohamed VI de voorkeur gaf aan luxe en lust van zijn misdadig verblijf in Gabon. Hard, hard, deze zeer pijnlijke en verdiende afknapper!

Bron

#Marokko #Frankrijk #Macron #Gabon #Qatargate #Pegasus #Espionage